Mindfullness

I dag har jag varit på minfullness träff.
Det var väldigt bra och intressant.Det gäller att hitta sitt sätt.
Jag känner att Reiki som jag utövar är väldigt bra mindfullness.
Jag tror att man ska prova sig fram och hitta sin ”grej” eller kombinera olika sätt för att få medveten närvaro.
Mindfullness kan vara så mycket och så olika för olika personer.

I den klassiaka Japanska Reikin upplever man en stillhet, en sinnesnärvaro som gör att man också lyssnar på sig själv. I den djupa avslappningen och överföringen av livsenergi ( KI energi)och sinnesnärvaron den skapar startar det helande och läkande processer och det är resultatet av en Reikibehandling.En medveten närvaro.

Som sagt så finns det olika sätt att hitta sin mindfullness.
Det viktiga är att man lär sig att ha medveten närvaro,i sin vardag.Det krävs lite träning för att få det som en del av sin vardag men det går ändå ganska snabbt om man verkligen vill göra en förändring. Ett enkelt tips är att komma ihåg att andas,andas med magen, 3 djupa andetag eller gärna fler några gånger per dag.

Något annat som jag blir avslappnad av och känner en medveten närvaro i, är när jag får vara i våran stuga som ligger på en ö utanför Umeå.Vi försöker vara där så ofta vi kan på sommaren. Där kan jag sitta på trappan med en kopp kaffe och bara njuta av allt som spirar runt stugan,träden och hur det växer och ser ut,löven,grenarna…
Det skvalpande vattnet och vågorna. Lyssna på fågelkvitter eller sitta och njuta av solen mot mitt ansikte.Sprakandet från vedspisen. Där finner jag ett lugn. En harmoni.
Vi har ingen el (dock en liten solcell) och inte något rinnande vatten och ett utedass. Det är spartanskt men en lisa för själen. Där kan jag verkligen koppla av.

Jag känner en dragning till vatten och har alltid tyckt om att vara nära vatten. Att åka båt, det älskar jag!
När jag var liten åkte jag ofta ut med morfar i båten och fiskade,då satt man i båten med metspö och väntade på att det skulle nappa. Ibland fick vi ganska snabbt fisk men ibland satt vi en timme efter timme på samma ställe. Jag har förstått att det var min morfars sätt att vara här och nu och bara vara.En stund av meditation.
Min pappa tycker om att arbeta med träsniderier och han gör allt för hand och det är nog hans sätt att meditera och ha medveten närvaro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *